Terugblik 2019

Schreven wij in de terugblik 2018 dat de toestand in Zimbabwe na de presidentswisseling niet is verbeterd, nu moeten we helaas constateren dat het economisch in het afgelopen jaar alleen maar achteruit is gegaan. De werkeloosheid, bijvoorbeeld, is gigantisch hoog.
In het afgelopen jaar werd een nieuwe munt, de RTGS-dollar of Zim-dollar, ingevoerd. De waarde van deze munt is in 1 jaar tijd alweer tientallen procenten gedaald.
Voor Stichting Ziteya kan het afgelopen jaar best wel succesvol worden genoemd. Nooit eerder kon een zo hoog bedrag op de rekening worden bijgeschreven. Hierdoor was het mogelijk om heel erg kort na de cycloon Idai een achttal gezinnen van directe noodhulp te voorzien en, de in Zimbabwe zeer kostbare, cement de kunnen vertrekken om hun huizen te herstellen. De eigenaren van de beschadigde huizen zorgden zelf voor het leveren van de overige materialen.
Over het algemeen is de filosofie van de stichting dat de gezinnen die hulp wordt geboden, moeten laten zien dat zij zelf er ook hun schouders onderzetten om hun situatie te verbeteren. Helpt u ons ook in dit nieuwe jaar om het leven van onze vrienden in Zimbabwe een beetje beter te maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *