Terugblik 2018

Ook na de presidentswisseling is in Zimbabwe, zeker op economisch gebied, niets ten goede veranderd. Het fysieke tekort aan Amerikaanse dollars is nog steeds enorm. Reden waarom onze stichting heeft besloten om alle transacties nu uit te voeren via Western Union. De transactiekosten zijn wat hoger maar WU garandeert nog steeds dat de uitbetaling in Zimbabwe gebeurd met echte dollars. Bij het ter plaatse inkopen van spullen is dit een enorm voordeel.
Het afgelopen jaar stond in het teken van “geiten” De 36 aangekochte exemplaren (voor 18 gezinnen) doen het voortreffelijk. De eerste jonge geiten zijn al doorgegeven aan nieuwe gezinnen.
Luciana stelt voor om in 2019 weer zo’n project, maar nu in een ander dorp, uit te voeren. Zij heeft al enkele aanvragen van dorpshoofden gekregen.
Helaas, eigenlijk, bleek het toch noodzakelijk om Sarudzai, de vrouw waarmee het ooit allemaal begon, nog een beetje te ondersteunen. Wel heeft zij en haar man weer de boodschap gekregen dat zij er alles aan moeten doen om op eigen benen komen te staan.
Stichting Ziteya kon voor een aantal gezinnen toch weer het verschil maken. Ook in dit nieuwe jaar vragen wij weer om uw medewerking.
“zij verdienen het”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *