Geitenproject

Vandaag $ 1.700 (incl. transferkosten € 1.584) overgemaakt om weer het schoolgeld voor 1 trimester voor onze 7 leerlingen van Mutasa Primary School te betalen en voor het kopen van geiten voor de eerste groep van 18 mensen in het dorp Chimuriwo. Dit is het dorp waar ook de basisschool is gelegen. De 1e groep van 18 mensen werd geselecteerd door het dorpshoofd samen met een 8 koppige stuurgroep die door de dorpelingen werd gekozen. De toekomstige “geitenhouders” moeten aan de stuurgroep melden wanneer, bijvoorbeeld, een geit dood gaat of wordt gestolen. Luciana, onze contactvrouw ter plaatse, zal in de toekomst regelmatig contact hebben met de stuurgroepleden over de gang van zaken m.b.t. het project. De geselecteerde mensen moeten al over een afgerasterd stukje land beschikken of moeten in staat zijn om een perceeltje af te rasteren waar de geiten in verblijven. Dit om te voorkomen dat de geiten schade aanrichten aan gewassen in het veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *