kippen en geiten

Deze week vernamen we van onze contactpersoon ter plaatse dat Sarudzai “goed boert” met haar kippen. Met de verkoop van de gedoneerde kippen was ze zo succesvol dat ze weer 50 pullen kon aanschaffen. Deze zijn inmiddels weer vet en verkocht.
Vandaag hebben we weer het schoolgeld betaald voor “onze” 7 leerlingen van Mutasa Primary school. Tevens betaalden we de aanschaf van een printer voor de afdeling van de 28 gehandicapte leerlingen van Nyakatsapa Primary School.
Samen met de contactpersoon zijn we doende met de voorbereiding van een geitenproject. In het werkgebied van de stichting is, gelet op het aanbod van voer, het houden van geiten vaak succesvoller dan, bijvoorbeeld, het houden van een koe.
Stichting Ziteya wil nu aan arme gezinnen een of twee geiten schenken. Als deze geiten jongen krijgen dient het gezin dat de geiten kreeg het eerste vrouwelijke geitje door te geven aan een gezin dat nog geen geiten heeft. Op deze manier zullen binnen niet al te lange tijd een flink aantal gezinnen de vruchten (melk en vlees) van hun geiten kunnen plukken. We houden u op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *