Terugblik op 2017

Voor de mensen in Zimbabwe is 2017 een verrassend jaar geworden. De 93 jarige president Robert Mugabe is terug getreden. De bevolking verwachtte veel van zijn opvolger Emmerson Mnangagwa. Het optimisme lijkt al enigszins getemperd. De nieuwe man komt uit dezelfde partij als Mugabe. Het eerdere optimisme leek ons dan ook wat voorbarig.
Stichting Ziteya kon ook in 2017, op bescheiden wijze, toch weer het verschil maken voor, vooral, kinderen in haar werkgebied. Zoals eerder gemeld hebben we met uw steun een tweetal scholen van middelen en schoolgeld voorzien.
Sarudzai, de vrouw waarmee het ooit allemaal begon, hebben we, zoals het er nu uitziet, voor de laatste keer financieel geholpen. Zij en haar man kunnen zich nu zelf redden.
Wij konden het weer doen doordat u ons blijft steunen. Mogen wij ook in 2018 weer op u rekenen?
Luciana, onze contactpersoon ter plaatse, zij ooit “Poverty is not a disease, stand up and fight it”     Wij gaan er weer voor!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *