Uitdagingen en schoolspullen

Op het moment van deze publicatie is het nog niet duidelijk of Robert Mugabe als president van Zimbabwe zal aftreden. Het land verkeert in grote onzekerheid. De mensen in Zim worden weer voor nieuwe uitdagingen gesteld. Zo komt de Amerikaanse dollar, die een paar jaar geleden als betaalmiddel werd ingevoerd, vrijwel nergens meer uit de geldautomaten. Er zijn waardepapieren ingevoerd die het fysieke gebrek aan dollars moeten vervangen. Echter er is nu al sprake van een flinke devaluatie van deze papieren. Ook Stichting Ziteya moet nogal wat problemen overwinnen. Vandaag is het toch gelukt om $ 1.500 dollar over te maken voor geplande projecten en we hebben van onze contactpersoon ter plaatse het bericht ontvangen dat zij het geld in dollars heeft ontvangen.
In ons werkgebied is Nyakatsapa Primary School, met zeer beperkte middelen, gestart met onderwijs aan 18 gehandicapte kinderen en kinderen met een grote leerachterstand. Van het genoemde bedrag worden leermiddelen maar ook, bijvoorbeeld, springtouwen en ballen, aangeschaft.
Zonder het initiatief van Nyakatsapa Primary School zouden deze kinderen verstoken blijven van onderwijs. Ook worden voor Sarudzai 50 pullen (jonge kippen), voer, kunstmest en mais zaad gekocht. Uit de opbrengst uit deze kippen kan zij voor een deel in haar levensbehoefte voorzien. Wel wordt aan haar de boodschap meegegeven dat zij binnenkort niet meer op hulp van onze stichting kan terugvallen.
Door de ongewisse situatie in Zimbabwe zijn de voorbereidingen voor een reis naar ons werkgebied vooralsnog op een laag pitje gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *